Autor: Marge Ugezene • 21. detsember 2021

Arendus, mis ajas kinnisvaraärimehed leppimatult tülli

Kõnealune maa-ala Riias.
Autor: Kuvatõmmis
Rikaste edetabelis aastaid figureerinud Eesti ärimees Marko Kull on oma Vene äripartneri Timofey Sukonkiniga leppimatult tülli läinud, kirjutab Äripäev. Paksu verd tekitas arendus Riias.

Ettevõtjad Marko Kull, Igor Mölder ja Tanel Samuel alustasid kuus aastat tagasi oma firma Capital Milli toonase kliendi, Vene päritolu ärimehe Timofey Sukonkiniga Riias uhke kinnisvaraarendusega. Sinna tahtsid väga heades suhetes mehed rajada ärilinnaku Capital City, mis oleks maksma läinud 60 miljonit eurot.

Ärikvartalit hakkas ehitama Merko tütarfirma Merks, kuid Krasta arenduse püstipanemine ei kestnud pikalt. Ehitusplatsil käisid mullatööd ja kommunikatsioonide paikapanek mõned kuud, kuid siis sai see punkti 2018. aasta teises pooles. Capital Milli meeste ja Sukonkini vahel lõõmas selleks ajaks tüli, mille eskaleerumine algas väidetavalt aasta-kaks varem.

Capital Milli omanikud viskasid Sukonkini üle parda, kliendisuhe sai punkti. Capital Milli üks omanik Igor Mölder avaldas paar aastat tagasi „Pealtnägijale“, et üks põhjus oli Sukonkini "compliance-küsimustele mittevastamine" ehk siis polnud selge tema kapitali päritolu. Sukonkin lükkas ümber kõik väited, nagu oleks tema investeeritava raha taust kahtlane.

Jätka lugemist Äripäevas!

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474