Autor: Tõnu Toompark • 7. juuni 2022

Tõnu Toompark hindab kinnisvaraturu tulevikku: ehituslubade väljastamine

Ehituslubade samasugusena püsiv maht ei suuda kasvanud nõudlust ära toita. Pakkumisest suurem nõudlus on viinud elamispindade hindade kiire tõusuni.
Kogu Eesti eluruumid, millele on väljastatud ehitusluba. Foto: Tõnu Toompark

Statistikaameti andmetel sai 2022 I kvartalis Eestis ehitusloa 679 elamut, millel oli kokku 1851 eluruumi. Näiteks 2021 esimeses kvartalis sai Eestis ehitusloa 2099 eluruumi, seega tänavu ehitusloa saanud eluruumide arv oli väiksem aastatagusest näitajast.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474