Autor: Maria Freimann • 23. märts 2023

Kuidas aitab tehisintellekt kinnisvara- ja ehitussektoril saavutada vajalikku kasvu?

Ehitus 4.0-st räägime juba aastaid, kuid just ChatGPT tarkvara on muutnud teema paljude inimeste jaoks käegakatsutavaks. Dialoogipõhine vestlusrobot on kuum teema nii arhitektide, planeerijate, ehitustöövõtjate, kinnisvarahaldurite, maaklerite kui investorite töötubades. On neid, kes loodavad võita ja neid, kes kardavad kaotada. Sellest kõigest kirjutab kinnisvara ja juhtimisteenuste ettevõtte WHAT IF asutaja Maria Freimann.
Kinnisvara ja juhtimisteenuste ettevõtte WHAT IF asutaja Maria Freimann (Foto: Jake Farra).

Ehitus- ja kinnisvarasektori tootlikkus ei ole viimase 50 aasta jooksul teiste sektoritega võrreldes oluliselt tõusnud. Projekteerimise ja ehituse traditsioonilised töömeetodid on ebatõhusad ning sektor aeglane uute tehnoloogiate kasutusele võtja. Täna peaksime andma gaasi rohepöörde suunas. Kuid iganenud töömeetodite ja tööjõu puuduse tõttu on enamik ettevõtetest võimetud täiendavat koormust võtma. Kas ja kuidas aitavad tehisintellekt ja teised kujunemisjärgus tehnoloogiad projekteerimis- ja arendusprotsesse tõhusamaks muuta, ruumikvaliteedi ja jätkusuutlikkuse eesmärke täita ning sektori stagnatsioonist välja?

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474