Autor: kinnisvarauudised.ee • 1. aprill 2024

Evecon rajab Peipsile Sibulatee

Energiaparkide arendaja rajab Eesti suurima avajärve tuulepargi, kasutamaks ära Peipsi järvel puhuva tuule potentsiaali ning tuulikute praegust soodsat ehitushinda.
Tuule kiirus 50 meetri kõrgusel on Peipsi järvel sama, mis Liivi lahe keskel avameres, kinnitab arendaja.

„Innovaatilise ettevõtte ja ausa tuuleenergia tootjana märkasime tegelikult juba ammu, et tuuleenergia tootmises on kasutamata ressursiks avajärve alad nagu näiteks Peipsi järv. Erinevad uuringud kinnitavad samuti, et meretuulealadega samaväärselt palju tuult on ka mitmetes järvedes,“ lausus Eveconi tegevjuht Karl Kull. „Näiteks tuule kiirus 50 meetri kõrgusel on Peipsi järvel sama, mis Liivi lahe keskel avameres.“

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474