Autor: kinnisvarauudised.ee • 25. juuli 2019

Järelvaatamine: Millal teenuse osutamine muutub töösuhteks?

Veebiseminar annab kinnisvarasektoris tegutsevatele ettevõtjatele ülevaate, millele pöörata tähelepanu, kui tehakse tehinguid äriühingu juhtorgani liikme, töötaja või endise töötajaga seotud äriühingutega, kus tehingute sisuks on teenuse osutamine. Taolised tehingud võivad maksuhalduri silmis liigituda tegeliku töö- või ametisuhte varjamiseks.

Kinnisvarasektor on üks neist valdkondadest, mis on juba mitmeid aastaid olnud kõrge töösuhte varjamise riski tõttu Maksu- ja tolliameti teravdatud tähelepanu all.

Seetõttu palus teemaveeb Kinnisvarauudised.ee Maksu- ja tolliametil selgitada, mida tegeliku töösuhte varjamise risk tähendab, mis töösuhte varjamisele viitab ja kuidas saaksid kinnisvaraettevõtjad tõsiseid maksurikkumisi ennetada ning lihtsalt teadmatusest tulenenud eksimusi parandada.

Seminarilt saavad enda jaoks kasulikku infot üürikinnisvaraga tegelevad väikeinvestorid, kinnisvaramaaklerid, kinnisvarakonsultandid, tehingunõustajad, kinnisvarahindajad, aga ka kinnisvaraarendajad, kinnisvarabürood, raamatupidajad ning juristid.

Veebiseminaril pöörame tähelepanu tehingutele, mille sisuks on juhtimisteenus, ärinõustamine ja konsultatsiooniteenus juhatuse liikmetega seotud äriühingutelt. Aga ka muude teenuste puhul võib esineda tegeliku töösuhte varjamise risk. Seminaril antakse ülevaade tunnustest, mis on omased töölepingule ning mis iseloomustab iseseisvat teenuse osutamist, tuuakse ka näited Maksu- ja tolliameti tööpraktikast.

Mõned olulisemad teemad, millest tuleb juttu:

- Mis iseloomustab töösuhet ja töölepingut?

- Mis iseloomustab teenuse osutamise lepingut?

- Mis on juhatuse liikme käsunduslepingu sisu ja erisus töölepingust?

- Millal juhtimis- ja konsultatsiooniteenuse lepingud kvalifitseeruvad juhatuse liikme lepinguteks ja töölepinguteks?

- Kuidas eristada ja maksustada n-ö ühemehe osaühingu tasusid, kus ainuosanik, juhatuse liige ja töötaja on ühes isikus?

- Ja palju muud vajalikku.

Veebiseminari viib läbi Maksu- ja tolliameti maksuauditi osakonna juhtiv maksuaudiitor Lia Annuk.

Lisainfot veebiseminaride kohta saab küsida Liina Aru käest ([email protected]).

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus

Vormista püsimaksega tellimus kohe ja saad:

  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja
  • Kuulata kinnisvara teemalisi podcaste
  • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474