19. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miks maagaasi hind tõstab toasooja hinda?

Mitte ei mõista, miks Tallinnas toesooja hind tõuseb üle 40%.

Fortum tunnistas, et hinnatõusu näol on tegu ebameeldiva uudisega nende klientidele, samas märkis ettevõte, et viimaste aastate jooksul on energiakandjate hinnad muutunud väga olulisel määral: tõusnud on nii elektri, puiduhakke kui ka maagaasi hinnad.

Võtame maagaasi futuurihinna graafiku (USA dollarites). 2008. aasta keskpaigast maksis maagaas ligi 14 dollarit miljoni BTU kohta, eile maksis maagaas 3,57 dollarit. Maagaasi hind on kukkunud tipptasemega võrreldes 70 protsenti. Maagaas on praegu odavam, kui 2006. aastal. Aga meil tarbides? Euro on nõrgenenud 2008. aasta keskpaigaga võrreldes vaid 12 protsenti, niiet euro-dollari kursimuutusega seda eriti põhjendada ei saa.

Maagaasi hinna graafikut vaata SIIT.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474