Autor: Helmut Pikmets • 26. veebruar 2019

Mida tasub tähele panna üüritulu deklareerimisel?

Kas üüritulult saadud kasu pealt maksu tasumata jätmine on ikka koduomaniku ainus mure, küsib vandeadvokaat, advokaadibüroo TGS Baltic maksuvaldkonna juht Helmut Pikmets.

Helmut Pikmets
Autor: erakogu

Mullu detsembris sõlmis maksuamet majutusportaaliga Airbnb üüritulu sujuva maksustamise lepingu. Sellest on palju räägitud ning see on kindlasti vajalik ja mõistlik lahendus. Kokkuvõttes saavad inimesed teavitada maksuhaldurit oma tuludest lihtsamalt ja anda sellega riigikassasse oma panuse. See on ju meie kõigi huvides. Üüritulult maksude tasumine ei puuduta mitte ainult Airbnb kliente, vaid ka kõiki teisi, kes annavad oma vara üürile ja teenivad sellelt tulu.

Teema kajastus on olnud paraku seni poolik. Räägitud on küll sellest, et deklareerimata jätmine ei ole negatiivsete tagajärgede riski arvestades mõistlik, kuna maksuamet saab selle info ühel päeval ikkagi kätte, kuid teistest tagajärgedest seni räägitud pole.

Loe edasi Äripäevast

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474