Autor: Janek Hintsov • 9. oktoober 2019

Ärikinnisvara haldusettevõte peab pakkuma omanikele sõltumatut hooldus- ja puhastusteenust

Mitmed Eesti kinnisvarahaldusega tegelevad ettevõtte pakuvad nii haldus, hooldus-, puhastus- ja vahel ka remonditeenust ühe ettevõtte alt. Tegelikult peaks haldur töötama samal põhimõttel nagu ehitussektoris peatöövõtja – omama projektijuhte, kes tellivad vajaminevad teenused sisse allhankena, leiab Baltimaade juhtiva ärikinnisvara täisteenusepakkuja BPT Real Estate tegevjuht Janek Hintsov.
BPT Real Estate tegevjuht Janek Hintsov
Foto: Raul Mee, fotograaf

Sisuliselt võiks ärikinnisvara haldusettevõte olla nagu ehituse peatöövõtja (näiteks Merko), mis keskendub ehituse peatöövõtule ja projektijuhtimisele.

Haldusettevõte peaks olema sõltumatu osapool ja pakkuma klientidele kvaliteetset teenust, mis ei ole seotud tema endaga, Kui võtta teenused sisse samasse gruppi kuuluvalt ettevõttelt ja tekib konflikt teenuse kvaliteedis, on keeruline sellise töö tegijast lahti öelda.

Samuti võib tekkida soov näiteks kliendirahuolu mõõtmise tulemustega manipuleerida, et hoida oma tulemusi igas vallas näiliselt kõrgel.

Väljastpoolt maja puhastus- või hooldusteenust palgates saab töö teostajale nigela tulemuse eest esitada pretensioone, kuid enda ettevõtte siseselt oma töötajatele etteheidete tegemine ei pruugi olla lihtne, sest võib takerduda pisiasjadesse ja personaalsetesse suhetesse.

Majaomanikul peab aga olema kindlus, et tema jaoks on turul sõelutud välja parimad teenused. Selleks peab haldur olema objektiivne ja igas mõttes tema poolel,.

Lisaks on sellisel tööde lahendamisel oma boonus ka halduse peatöövõtjal, sest mida rohkem on tal hallatavat pinda, seda enam soovivad koostööpartnerid temaga koostööd teha ning seda paremat hinda saavad nad mahuefekti pealt pakkuda.

Ärikinnisvara täisteenusepakkuja BPT Real Estate haldab Eesti, Läti ja Leedu suuremaid kaubanduskeskuseid ning büroohooneid ja omab kontoreid Tallinnas, Riias ja Vilniuses.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474