Autor: Laura Saks • 3. august 2021

Ergo Mõttuse lugu: rikkaks Tartu kinnisvaraga

Tudengina õppelaenu eest esimese korteri ostnud Ergo on Tartu kinnisvaraäss, kelle lugu näitab, et alustamine on pool võitu.
Foto: Jassu Hertsmann
End juba 25-aastaselt finantsvabaks murdnud kinnisvarainvestor Ergo Mõttuse (40) edu valemiks võib pidada julget pealehakkamist, õpitu kohest rakendamist ja eesmärkide seadmist ning nende distsiplineeritud täitmist.

Kinnisvarapisiku sai Ergo ülikooli loengutest. Ta ei oodanud kaua, vaid läks higiste peopesadega end kinnisvarafirmasse tööle pakkuma – tööle ta saigi. Järgmisena ostis ta õppelaenu eest esimese korteri, müüs selle kolm-neli korda kallimalt maha ja hakkas laenu tagasimaksmise asemel uute tehingutega kapitali kasvatama. Tänaseks on tema portfelli väärtus pea 10 miljonit eurot ja investorina panused seni 100% kinnisvaras.

Juba lapsepõlves ise endale riieteks ja koolitarveteks raha teenima pidanud ning teismelisena vanemateta jäänud Ergo edu valemiks võib pidada julget pealehakkamist.

Töötades maaklerina, nägi ta, kui suur on büroo vahendustasu ja kui palju tuleks kinnisvara eest maksta siis, kui ta selle ise ostaks. 24–25-aastaselt oligi noormehel 6–7 laenu õlul, kuid muret ei pidanud ta tundma, sest laenude tagasimaksete raha tuli üürnikelt. Ergo strateegia oli ja on leida selliseid investeerimislahendusi, kus ei pea oma raha alla panema.

Praegu valib ta kinnisvaraprojekte eelkõige tasuvuse järgi. Kõige olulisem on saada objekt hea hinnaga kätte, et oleks võimalik teenida kasumit ja minimeerida riske. Samas on Ergo jaoks oluline ka asukoht. Lemmikpiirkonnad on Karlova, Supilinn, Vaksali ja Vanemuise tänava kant. Äärelinnu on ta vältinud.

Loe Ergo Mõttuse suurt lugu edasi Äripäevas.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474