20. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna lennujaamas läheb remondiks

Sel nädalal algab Tallinna lennujaama lennuliiklusala ning reisiterminali ümberehitus, mis kestavad 2008. aasta keskpaigani.

Oluline ehitustöödest põhjustatud kitsendus on reisijate sildade arvu ajutine vähendamine – reisijad pääsevad lennukitele peamiselt bussidega. “Kogu ehitusperioodi vältel tagame siiski vähemalt kolme reisijate silla olemasolu,” märkis Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Rein Loik. Ta soovitab reisijatel arvestada ka ajutiste järjekordadega, mis ehitusaegsete ümberkorraldustega tekkida võivad. “Samas jääb reisijate saabumise-lahkumise ning sõidukite parkimise kord muutumatuks, mis kindlasti leevendab olukorda.”

Renoveerimis- ja laiendusprojekti käigus lisandub lennujaama reisiterminalile ligikaudu 13 000 ruutmeetrit uut pinda. Olemasoleva reisiterminali keskelt ehitatakse välja 200m pikkune ja 27m laiune galerii, mis jääb ühendama üheksat uut reisijate silda. Laienemistööde käigus pikendatakse nii terminali põhja- kui ka lõunaosa 18 meetri võrra. Lisaks rajatakse eraldi ootesaalid Euroopa Liidu ja Schengeni piirkonna reisijaile ning neile inimestele, kes lendavad väljapoole Euroopa Liidu piire.

Loik ütles, et on hea meel alustada rekonstrueerimistöid juubeliaastal. “Viimastel aastatel lisandub järjest enam reisijaid - 1999. aastal, mil lõppes reisiterminali ümberehitus, ei osanud me niivõrd suurt reisijate arvu kasvu prognoosida,” rääkis Loik ning lisas: “Klientide paremaks teenindamiseks oleme jõudnud faasi, kus sellise suuremahulise projekti käivitamine on vältimatu.”

Ehitustööde vältel palub Loik reisijatelt mõistvat suhtumist ning kannatlikkust. “Vabandame juba ette ehitustöödest põhjustatud võimalike ebameeldivuste pärast ning tuletame meelde, et kui kõik valmis, oleme Euroopa tipptasemel õhuvärav, mis senisest keskkonnasõbralikum, turvalisem ja mugavam,” lausus Loik. Tallinna lennujaama rekonstrueerimistööd kestavad esialgse prognoosi kohaselt 2008. aasta keskpaigani.

Investeeringud lennujaama ümberehitusse ulatuvad 1,2 miljardi kroonini ning tööd kestavad 2008. aasta keskpaigani.

Tallinna lennujaamast on regulaarne lennuühendus 21 Euroopa linnaga ja kahe Eesti saarega ning nimetatud sihtpunkte teenindab 13 lennufirmat. Suurim vedaja on käesoleval aastal Estonian Air (osakaal 46%), järgnevad Easyjet, Aero Airlines, CSA Czech Airlines, Air Baltic, Lufthansa, Fly Nordic ning teised lennufirmad. Populaarseimad sihtkohad on London ning naaberriikide Soome ja Rootsi pealinnad.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474