22. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luukase ja Vähi lepe toob Sillamäe Sadamasse miljardilise terminali

Eile Aadu Luukase juhitava firmaga kokkuleppe sõlminud Sillamäe Sadama juht Tiit Vähi ütles, et rajatav veeldatud gaasiterminal ja kai lähevad kokku maksma miljard krooni.

Tiit Vähi juhitav Sillamäe Sadam ja Aadu Luukase juhitav Baltic Chemical Terminal allkirjastasid eile koostööleppe 750 miljonit krooni maksva veeldatud gaasi terminali ehitamiseks Sillamäe Sadamasse.

Vähi sõnul tuleb veeldatud gaasi terminali ehitamiseks vajaminev summa Baltic Chemical Terminali poolt. BCT raha investeeringusse tuleb oma- ja laenukapitali arvel, ütles Vähi. Terminalile lisaks ehitatakse ka kai, mis läheb maksma 250 miljonit krooni ning seda rahastab Sillamäe Sadam.

Terminali ehituse koostöö- ja hoonestusõiguslepingu allkirjastasid Sillamäe Sadama juhatuse liikmed Vitali Ivanov ja Margus Vähi, Baltic Chemical Terminal nõukogu esimees Aadu Luukas ning juhatuse esimees Aleksandr Volohhonski.

Vähi sõnul on Sillamäe Sadamal hea asukoht ja arenguvõimalused, et teenindada Venemaa ja Euroopa Liidu vahelist kaubavahetust. "Praegu tulevad peamiselt töötlemata produktid nagu metall, nafta- ja vedelkeemiaproduktid Venemaalt Euroopa liitu. Tulevikus on kavas ehitada konteinerterminal, mis tähendaks aktiivsemat Euroopa Liidu töödeldud kauba vedu Venemaale."

Vähi sõnul uued projektid saavad valmis pigem kiiremini kui aeglasemini: "2003.aastal ei uskunud keegi, et ka Sillamäe Sadam tuleb." Lisaks konteinerterminalile on Vähi sõnul kavas algatada veel väetise- ja üldkaubaterminalid ehitusprojektid umbes viie aasta jooksul.

Vähi ei osanud öelda, kui palju töökohti annaks uus terminal: "Uute töökohtade juurdeloomine ei ole meie arvates kriitiline ülesanne. Juba praegu on ju Ida-Virumaal töökäte puudus." Vähi sõnul ei usu ta, et uue terminaliga kaasneks suuri keskkonnaprobleeme, kuigi väike reostusoht on alati olemas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474