26. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Chaplini maja ostis ärimees Robert Herman

Kinnisvaraärimees Robert Herman ostis Pärnu linnavalitsuselt 35 miljoni krooni eest aadressil Esplanaadi 10 asuva hoone, mis on tuntuks saanud kui Mark Soosaare eestvedamisel tegutseva uue kunsti muuseumi maja.

Kirjalikul enampakkumisel osutus viie konkurendi hulgas parimaks OÜ Herder pakkumine, mis edestas tulemuselt järgmist ligi viie miljoni krooniga, kirjutas Äripäev. Müügiotsus kinnitati eile ka Pärnu linnavalitsuse istungil. Lepingu kohaselt jääb hoone esimene korrus linna valdusesse ja näitusepinnana kasutusele ka edaspidi.

"Muuseumi tulevik on segane. Uue omanikuga ei ole me veel kokku saanud," rääkis ASi Chaplin juhatuse liige Mark Soosaar eile. Tema sõnul on allesjäävat näitusepinda kolmandiku võrra vähem kui enne.

"Ega põletavat vajadust hoone müügiks ei olnud, Pärnu linna eelarve ülelaekumine on sel aastal ju üle 50 miljoni krooni," imestas Soosaar.

"Oli väga hea tulemus, eeldasime ise, et hind tuleb 25 miljoni kanti," kommenteeris Pärnu linnapea Mart Viisitamm müügihinda.

Viisitamme sõnul tuleb muuseumil end nüüd kokku tõmmata ja abiruumid mujalt leida.

Viisteist aastat tagasi andis linn hoone ASile Chaplin tasuta kasutamiseks. "AS Chaplin on renditulu saanud hinnanguliselt 1,5-2 miljonit krooni aastas, kuid hoone remontimisse ei ole nad panustanud," nimetas linnapea ühe põhjuse, miks otsustati viiekorruseline büroohoone maha müüa.

Hermanile kuuluv OÜ Herder teenis eelmisel aastal ligi 13 miljonit krooni puhaskasumit. Majandusaasta aruande järgi maksti kolm miljonit krooni dividende.

Hermani teises kinnisvaraarendusega tegelevas firmas Harman Grupp oli tema äripartneriks maikuus BMW maasturisse põlenud Jaan Arrak.

Hermanilt ei õnnestunud eile Esplanaadi 10 ostu ning hoone tulevikuplaanide kohta kommentaare saada.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474