26. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enim riigihakeid võitis Skanska

Skanska EMV ja Merko said mullu kahe peale üle miljardi krooni eest riigihankeid, kusjuures Skanska Merkost õige pisut rohkem.

Rootslastele kuuluv Skanska EMV edestas teisele kohale tulnud Merkot vaid 10 miljoni krooniga.

Kui Toomas Annuse Merko oli eelmisel aastal käibe poolest suurim Eesti ehitusettevõtte ning Skanska EMV edetabelis teisel kohal, siis hiljuti riigihangete ameti väljastatud pruunide kaantega õhukeses aastaraamatus on ehitusfirmad kohad ära vahetanud.

Nii on Jaanus Otsa juhitava Skanska arvel 17 hanget, mis läksid riigile maksma 556 miljonit krooni. Merkol oli küll sama arv hankeid, kuid nende maksumus on kümme miljonit krooni väiksem.

"Paratamatu, sest nõutakse ju teatavat kompetentsust. Kes varem on teinud 10miljonilise hanke, seda ju 400miljonilist tegema ei lasta," kommenteeris ameti peadirektori asetäitja Andres Veel kahe suurfirma kohti. Ta lisas, et suured projektid, nagu Kumu Merko puhul, tõstsid need kaks firmat tabeli tippu.

Skanska võidetud hangete hulka kuuluvad näiteks Tallinna Inglise Kolledži spordimaja ehitamine, SA Tehvandi Spordikeskus suusahüppemäe kompleksi projekteerimine ja ehitamine ning Oisu-Arkma teelõigu remont.

Merko hangete hulka kuuluvad Ülejõe alajaama renoveerimine ja laiendamine ning Muuga sadama Veose tänava-Vilja tänava viadukti ehitus.

Ehitushangete üldine maht oli eelmisel aastal 6,4 miljardit krooni, mis on pea viis korda suurem kui arhitektuuri-, ehitus-, juriidiliste, majandusarvestuse ja äriteenuste hangete maht. Ehitushankeid kuulutati välja 1631.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474