29. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene suursaadik: me ei toeta iial Freiberga kandidatuuri ÜRO peasekretäri kohale

Venemaa toetab Aasia kandidaate ÜRO peasekretäri kohale, aga mitte Läti presidenti Vaira Vike-Freibergat, kirjutas BBN.

Vene saadiku Vitali Tšukini sõnul toetavad nad Aasia kandidaate ning mitte Läti presidenti Vaira Vike-Freibergat. Sellest tulenevalt järgmisel hääletamisel esmaspäeval jääb Freiberga arvatavasti kandidatuurist välja.

Tšurikini sõnul pole saladus, et Venemaa toetab Aasia kandidaate. Vene suursaadiku sõnul on igal Aasia kandidaadil selline taust ja ajalugu, et nad võiksid juhtida igasuguseid organisatsioone, isegi FIFA-t.

Tšurkin põhjendas Freiberga mittetoetamist sellega, et Vene-Läti suhetes on "väga tõsiseid probleeme" ja et "Lätis elavate vene keelt rääkivate elanike õigusi rikutakse".Suursaadik ütles veel, et Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni tekkimine oli Teise maailmasõja tulemus, aga "Lätil on kummaline tõlgendus maailmasõja tulemustest."

Praeguse ÜRO peasekretäri Kofi Annani teine ametiaeg lõpeb 31. detsembril 2006. ÜRO peasekretär valitakse viieks aastaks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474