3. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela on Eesti rentaableim kütusemüüja

Eesti kütusemüüjad tegutsesid mullu keskmiselt kaheprotsendilise rentaablusega, suurima, ligi 37protsendise rentaabluse saavutas selle aasta algul edukalt pankrotist välja tulnud Alexela Oil, kuid nende puhul oli tegemist erakorralise kasumiga, kirjutab Äripäev.

"Kütuste jaemüügiturg on väga konkurentsitihe. Alexela Oili kasum on erakorraline ega peegelda tegelikku olukorda jaeturul," teatas ASi Alexela Oil juhatuse liige Ain Kuusik.

Seitse Eesti suuremat kütusemüüjat teenisid mullu veidi enam kui kuuemiljardilise käibe juures kokku 140 miljonit krooni kasumit, seitsmest kaks maadlesid kahjumiga ning üks, HydroTexaco, on tänaseks Eestist lahkunud.

Paremuselt järgmise, eelmisel aastal 3,7protsendise rentaablusega tegutsenud Neste Eesti ASi peadirektor Indrek Kaju ütles, et kütuseturg tervikuna on väga konkurentsitihe. "Sellest annab tunnistust mitme rahvusvahelise taustaga kütusefirma lahkumine Eesti turult," viitas Kaju sellistele kütusegigantidele Hydro Texaco ja Shell, kes on Eesti turult lahkuma pidanud.

ASi Jetoil juhatuse liige Lembit Eespäev tõi oma ettevõtte mulluseid tulemusi kommenteerides esile, et Jetoil ostis 100 protsenti ASi Maardu Terminal aktsiatest. "Oma terminali soetamine võimaldas teha kvalitatiivse hüppe kütuse logistikas ja müügis," ütles Eespäev. "Müügimahud ja tulud kasvasid kõigis turusegmentides, mis kajastub ka 2005. aasta tulemustes." Sel aastal läheb ettevõttel aga Eespäeva sõnul sama hästi või isegi veel paremini.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474