3. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FT: Aidsi haigestumine kasvas Euroopas mullu enim Eestis

Aidsi nakatumine on viimase viie aastaga Euroopa Liidu riikides kasvanud 40 protsenti, kiireim kasv on toimunud Eestis ja Portugalis, kus haigestumine on olnud kolm korda suurem Euroopa keskmisest, kirjutab tänane Financial Times.

Andmed tegid Euroopa tervishoiueksperdid teatavaks kahe päeva eest toimunud kohtumisel Stockholmis.2005. aastal teatasid 23 Euroopa Liidu riiki kokku 23 620 uuest haigestumise juhtumist. See teeb 69 uut nakatumist miljoni inimese kohta, mida on 39 protsenti rohkem kui 2000. aastal.Euroopa Liidu ameti Haiguste Ennetuse ja Tõrje Keskuse direktor Zsuzsanna Jakob väljendas kohtumisel suurt muret, kuna tema sõnul ei ole 30 protsenti nakatunutest üldse teadlikud, et nad on aidsi-haiged.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474