4. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: halb üllatus Merko Ehituse aktsionäridele

Merko Ehituse aktsionäre tabas täna halb üllatus. Aktsia hind kukkus 5,86 protsenti, 228,75 kroonin ehk 14,62 euroni.

Maksu- ja Tolliamet ning Kaitsepolitsei otsisid eile läbi Merko Ehituse ruumid.

Merko Ehitus leidis aega kommenteerida toimunut alles täna börsipäeva lõpus.

„Merko Ehitus peab lubamatuks spekulatsioonide lekitamist avalikkusele, mis

heidavad põhjendamatut varju ettevõtte tegevusele ning on mõjutanud aktsionäridevara väärtust,” kirjutas Merko Ehituse juhatuse esimees Tõnu Toomik börsiteates.

Olen sellega igati nõus. Kuid spekulatsioonide vältimiseks oleks olnud võimalus teavitada toimunust investoreid enne kauplemise algust börsil. Sellisel juhul oleks ehk jäänud ära suurem segadus.

Alternatiiviks oleks seoses erakorralise sündmusega (ja võimaliku teadmatusega ettevõtte sees) paluda börsi peatada kauplemine Merko Ehituse aktsiaga kuni olulise informatsiooni avalikustamiseni, täpselt nagu seda tehakse aktsionäride üldkoosoleku toimumise puhul.

Kui uudised läbiotsimisest hakkasid meedias levima, oli tunda investorite seas kõhklust. Alguses ei toimunud ühtegi tehingut – justkui kaheldi informatsioonis või oodati täiendavat informatsiooni. Seejärel tõmmati aktsia hinna müügiäärt madalamale, ostuhuvi kahanes ja läkski tehinguteks. Kuna investorid olid teadmatuses, peeti ilmselt mõistlikumaks müüa ja küsida küsimusi hiljem. Kuna meie investorid on passiivsed ja börsil likviidsus ülimadal, tuli aktsia käibeks 1,7 mln krooni, tehinguid tehti 65. Muide suurim aktsiakogus, mis omaniku vahetas, oli vaid 1000 aktsiat. Seega suuremate summade investeerijad peaksid enne kümme korda mõtlema, kui ostavad kohalike aktsiad – kas sellele aktsiale ka kiire müügivajaduse korral turgu on. See viimane pole Merko Ehituse probleem.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474