4. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hubert Hirv ja Pavel Gammer nõuavad Äripäevalt 2 miljonit krooni

Hubert Hirv ja Pavel Gammer esitasid "Äripäeva" vastu Pressinõukogusse kaebuse ja kohtusse hagi 2 miljoni kroonise moraalse kahju nõudes.

Täna esitas Advokaadibüroo Laus Partnerid Hubert Hirve ja Pavel Gammeri nimelt "Äripäeva" vastu Pressinõukogusse kaebuse ja kohtusse hagi 2 miljoni kroonise moraalse kahju nõudes.

Kaebuse - ja hagi esitamise ajendas 28.09.2006. a "Äripäeva" esilehel avaldatud pealkiri "Allilm maksis üle" ja ajalehes avaldatud artikkel "Magus kinnistu napsati ära". Kõnealuses artiklis kajastati Hubert Hirvele ja Pavel Gammerile kuuluva äriühingu poolt Piirivalveametile kuulunud ja Tallinna kesklinnas sadama lähedal asuva kinnistu ostmist.

Hirve ja Gammeri teatel avaldas leht nende suhtes väljamõeldisi.

Pressinõukogusse pöördusid Hirv ja Gammer seetõttu, vastavalt ajakirjanduskoodeksile, kui ajaleht avaldab kellegi suhtes kriitikat, on ta kohustatud selle kohta kommentaari küsima ka kriitikaaluselt isikult.

Käesoleval juhul "Äripäev" küsis Hirvelt ja Gammerilt kommentaari küll kinnistu ostmisega seonduva kohta, kuid jättis kommentaari küsimata nende seostamise osas allilma ja teiste väljamõeldistega. Sellest tulenevalt on Hirve ja Gammeri arvates ilmne, et "Äripäev" ei soovinudki avaldada tõde ja tasakaalustatud artiklit, vaid Hirve ja Gammerit sihilikult laimata. Selliselt käitudes rikkus "Äripäev" oluliselt head ajakirjandustava ning Hirv ja Gammer soovivad, et Pressinõukogu annaks selle kohta ka ametliku hinnangu.

Kohtu poole pöördusid kõnealused isikud seetõttu, et "Äripäeva" poolt nende seostamine allilma ja muude väljamõeldistega on sedavõrd solvav ja ebaõiglane, et vaid vabanduse avaldamisest neile ei piisa. Seetõttu esitasidki mõlemad isikud "Äripäeva" vastu kohtusse hagi, nõudes kumbki 1 miljonit krooni moraalset kahju.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474