5. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustusseaduse muudatused said valitsuse heakskiidu

Tänasel valitsuse istungil heaks kiidetud kindlustustegevuse seaduse muudatuse eesmärk on kindlustustegevuse seadus viia vastavusse Euroopa Liidu nõuetega.

Muudatuste kohaselt peab kindlustusandja, kes tegeleb edasi-, elu-, tsiviil-, krediidi-, garantii ja kahjukindlustusega, omavahendite miinimum olema 3,2 miljonit eurot (50 mln krooni). Kindlustusandja omavahendite miinimum peab olema vähemalt 2,2 eurot (34 mln krooni), kui tal on õigus tegeleda õnnetusjuhtumite kindlustuse, haiguskindlustuse või maismaasõidukite, raudtee veerevkoosseisu, õhusõidukite, laevade, transporditavate kaupade, tule ja loodusjõudude, muu vara, finantskahjude, õigusabikulude või abistamisteenuste kindlustusega.Omavahendite miinimumi tõstetakse lähtuvalt Euroopa Komisjoni otsusest, kuna Euroopa Liidus tarbijahinnaindeks tõusis. Vastavalt kehtivatele kindlustusdirektiividele on kindlustusandjate omavahendite määr tarbijahinnaindeksiga seotud.

Eelnõuga kaotatakse ka seos omavahendite miinimuminõude ja minimaalse aktsiakapitali vahel.Enamus kindlustustegevuse seaduse muudatustest on seotud rahvusvahelise finantsaruandluse standardi IFRS 4 rakendamisega. Tegemist on esimese rahvusvahelise finantsaruandluse standardiga, mis käsitleb kindlustuslepingutest ja -tegevusest tulenevate varade, kohustuste, tulude ja kulude kirjendamist, kajastamist ning mõõtmist finantsaruannetes.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474