5. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustusseaduse muudatused said valitsuse heakskiidu

Tänasel valitsuse istungil heaks kiidetud kindlustustegevuse seaduse muudatuse eesmärk on kindlustustegevuse seadus viia vastavusse Euroopa Liidu nõuetega.

Muudatuste kohaselt peab kindlustusandja, kes tegeleb edasi-, elu-, tsiviil-, krediidi-, garantii ja kahjukindlustusega, omavahendite miinimum olema 3,2 miljonit eurot (50 mln krooni). Kindlustusandja omavahendite miinimum peab olema vähemalt 2,2 eurot (34 mln krooni), kui tal on õigus tegeleda õnnetusjuhtumite kindlustuse, haiguskindlustuse või maismaasõidukite, raudtee veerevkoosseisu, õhusõidukite, laevade, transporditavate kaupade, tule ja loodusjõudude, muu vara, finantskahjude, õigusabikulude või abistamisteenuste kindlustusega.Omavahendite miinimumi tõstetakse lähtuvalt Euroopa Komisjoni otsusest, kuna Euroopa Liidus tarbijahinnaindeks tõusis. Vastavalt kehtivatele kindlustusdirektiividele on kindlustusandjate omavahendite määr tarbijahinnaindeksiga seotud.

Eelnõuga kaotatakse ka seos omavahendite miinimuminõude ja minimaalse aktsiakapitali vahel.Enamus kindlustustegevuse seaduse muudatustest on seotud rahvusvahelise finantsaruandluse standardi IFRS 4 rakendamisega. Tegemist on esimese rahvusvahelise finantsaruandluse standardiga, mis käsitleb kindlustuslepingutest ja -tegevusest tulenevate varade, kohustuste, tulude ja kulude kirjendamist, kajastamist ning mõõtmist finantsaruannetes.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474