18. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti andis Dagestani pruudiröövi kriminaalementluse üle Venemaale

Riigiprokuratuur saatis Vene Föderatsiooni Peaprokuratuurile taotluse võtta üle kriminaalmenetlus, mis alustati Eestis seoses Eesti kodanik Aminati röövimisega Dagestanis, teatas riigiprokuratuur.

Tütarlapselt võeti ebaseaduslikult vabadus Vene Föderatsiooni territooriumil, kuriteo toimepanijad ja selle organiseerijad on Vene kodanikud, kes alaliselt elavad Venemaal ning samuti on kriminaalmenetlust alustatud ka Vene Föderatsioonis. Sellest tulenevalt ja rahvusvahelisele õigusele tuginedes saatis Eesti Vabariigi Riigiprokuratuur taotluse anda siinse kriminaalmenetluse materjalid üle Vene Peaprokuratuurile.

Kriminaalmenetlus Eestis alustati 9. augustil isikult seadusliku aluseta vabaduse võtmise tunnustel (karistusseadustik § 136). Eesti Vabariigi karistusseadustiku § 7 lubab väljaspool Eesti territooriumi toimepandud kuritegudes alustada kriminaalmenetlust, kui kannatanuks on EV kodanik.

Kriminaalasja menetles keskkriminaalpolitsei ja juhtis riigiprokuratuur.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474