20. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitajate palgad tõusid viiendiku

Tööjõukulu ehituses kallines kolmandas kvartalis mullusega võrreldes 20,4 protsenti, selgus statistikaameti teatest.

Ehitushinna indeksi uuringut tehakse aasta-aastalt sama, 24 Eestis tegutseva ehitusfirma tulemuste baasil, välismaal töötamine pole arvesse võetud, selgitas statistikaameti juhtivstatistik Hede Hannula. Statistikaamet küsib firmadelt ka keskmise tunnitasu kroonides, kuid see info ei ole Hannula sõnul avalik. "Kolmandas kvartalis oli töötajate palgakasv piirkonniti erinev, mõnes ettevõttes töötasu isegi veidi langes," ütles Hannula.

Ehitushinnaindeksi muutus oli tänavu komandas kvartalis võrreldes teise kvartaliga 4,4%. Ameti teatel mõjutas ehitushinnaindeksit 2006. aasta III kvartalis võrreldes II kvartaliga eelkõige tööjõu kallinemine. 2006. aasta III kvartalis oli ehitustegevus 2005. aasta III kvartaliga võrreldes 11,2% kallim.

Remondi- ja rekonstrueerimistööde hinnaindeksi muutus oli 2006. aasta III kvartalis võrreldes II kvartaliga 4,7% ja võrreldes 2005. aasta III kvartaliga 12,0%.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474