23. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Moskva on maailma suurim ehitusplats

Moskva on ehitusmahult maailmas esikohal, väitis linnapea Juri Lužkov täna Münchenis kinnisvaramessil esinedes.

Lužkov avas koos Baieri majandusministri Erwin Huberiga messi EXPO REAL 2006."Kui mul oleks paar miljonit vaba raha, investeeriksin selle Moskva kinnisvarasse, kuid kahjuks olen ainult vaene Baieri minister," sõnas Huber Interfaxi teatel naeratades.

Moskva tervitab kõiki, kes tahavad paigutada linna arengusse mingi rahasumma, "isegi mahus, mida härra Huber välja pakkus," oli Lužkovi vastus.

Tema väitel on Moskva ehitusmahult möödunud Shanghaist, Pekingist ja Dubaist, aastas valmib 5 miljonit ruutmeetrit elamispinda ning uusi kolmetärnihotelle avatakse iga kahe nädala tagant. Linnapea sõnul ületab Moskva eelarve Ukraina riigi oma ja järgmine eesmärk on jõuda samale eelarvesuurusele Baierimaaga. Eelmisel aastal tuli Moskvasse 25 mld. USD välisinvesteeringuid, ütles Lužkov.

Venemaa on kinnisvarainvesteeringute messil (www.exporeal.net) tänavu silmapaistvalt suurelt esindatud.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474