30. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohtla-Järvel on huvi uute korterite vastu väike

Kohtla-Järve Ahtme linnaossa ehitatavate uute majade korterid ei tekita ostjates suurt huvi. Maaklerite arvates on vaikus kinnisvaraturul ajutine, kirjutas Põhjarannik.

Ober-Hausi peaspetsialisti Pille-Riin Tagami sõnul on uues Salu tänav 13 majas praegu ainult üks broneerimisleping, kuigi ehitamise ajal oli ostuhuvilisi palju. Majas on 20 korterit.

„Kuid ilmselt seetõttu, et naabermaja Salu tänav 11 korterid müüki tulid, on huvi vähenenud,“ ütles Pille-Riin Tagam. „Loomulikult on sealsed korterid möbleeritud. Ja ilmselt ootab rahvas, mis hinnaga neid ostetakse. Üldiselt toimib kinnisvaraturg lainetena. Juhtub, et mõne koha või maja vastu tekib suur huvi, siis see aga kaob. Kuid aja möödudes tekib see uuesti.“

Ahtmesse ehitatakse veel üht uut maja aadressil Aru tänav 3, mis peaks 2007. aasta märtsis valmis saama. Seal on 50 32-80 ruutmeetri suurust korterit. Ruutmeeter maksab samuti kui Salu tänav 13 majas umbes 12 000 krooni. Kinnisvarabüroo Uus Maa pakub neid kortereid juba ammu, kuid praegu pole veel ühtki broneeritud.

Firma Arol Kinnisvara maakler Argo Soolep arvab, et uute majade korterite vastu huvi alles tekib, sest praegune elamufond on enamjaolt vana ning kuna inimeste elukvaliteet pidevalt paraneb, siis tahavad nad paremini elada.

Illar Kaasik OÜst Ettevõtluse Arengu Agentuur ütles, et näiteks Jõhvis Veski tänav 8 ehitatava maja korterite müügiga probleeme ei teki. Praegu on 30 korterist broneeritud 18. Illar Kaasik põhjendab seda sellega, et Jõhvi on Toila ja Narva-Jõesuu kõrval kõige perspektiivsem piirkond ning maja asub kesklinnas.

Pille-Riin Tagam märgib, et teisaste eluruumide turul hinnatõus jätkub. Kuid praegu pole see nii järsk kui varem. Suurem hinnatõus on viimasel kolmel kuul märgata Ahtme linnaosas. Kuid ka Järve linnaosa kortereid alla 100 000 krooni peaaegu enam ei saa.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474