31. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusmaterjalide müüjate käive kasvab suurte sammudega

Ehitusbuumi tõttu on ehitusmaterjale müüvate firmade käive hüppeliselt kasvanud, millesse annavad oma osa ehitusmaterjalide tootjate kehtestatud hinnatõusud, kirjutas Äripäev.

ASi Puumarket juhatuse esimehe Marti Rehemaa sõnul ületab nõudlus juba pikemat aega pakkumist. Sellistes tingimustes on eelisolukorras olnud need firmad, kes on suutnud seda ette näha ning oma tegevust pikaajaliselt planeerida. "Nii meil ka kui konkurentidel on käes nii-öelda kuldsed ajad, kus ära ostetakse sisuliselt kõik, mida müüakse," rääkis Rehemaa.

Nii on näiteks OÜ Ehitus Service ja ASi Puumarket üheksa kuu käive kasvanud möödunud aasta sama perioodiga võrreldes pea poole võrra, kuigi ehitushooaeg pika ja külma talve tõttu hilines. Sellele järgnes omakorda erakordselt kiire tarbimise kasv aprillis ja mais.

Mitmekümneprotsendilise käibe kasvu üle võivad rõõmu tunda praktiliselt kõik suuremad ehitusmaterjalide müüjad.

Esimesel neljal kuul domineerisid müügiartiklitena siseviimistluskaubad, suve alguses elavnes märgatavalt üldehitusmaterjalide müük.

Suurenenud müüki on ära kasutanud ehitusmaterjalide tootjad, kes on selle aasta jooksul tõstnud hindu kaks, mõned isegi kolm korda.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474