1. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itaalia püüab ohjeldada maffiaklannide verist võitlust

Itaalia valitsus tahab ohjeldada puhkenud kuritegudelainet, kus viie päevaga on hukkunud seitse inimest, kirjutas BBC.

Itaalia peaminister Romano Prodi ütles, et kaalutakse eraldi sõjaväeüksuste saatmist Napolisse, et ohjata kuritegudelainet, kus on viimase viie päevaga hukkunud seitse inimest.

Peaminister Prodi ütles, et sõjaväeüksuste Napolisse saatmine ei ole ajutine lahendus, vaid on võimalik, et üksused jäävad kauemaks linna. Tõenäoliselt jääks sõjaväelaste ülesandeks avalike hoonete valvamine, et politsei saaks oma tähelepanu koondada maffiaga võitlusele.

Pärast mõrvade ja röövkallaletungide lainet on vahi alla võetud seitse kohaliku maffia liiget.

Siseminister Giuliano Amato ütles, et antud piirkonda on saadetud lisajõuna 1000 politseinikku. Samuti paigaldatakse üle Napoli linna jälgimiskaamerad."Me peame taas radikaalselt üle vaatama viisid, kuidas kaitsta oma elanikke," ütles ta.

Teisipäev oli üks verisemaid päevi puhkenud kuritegudelaines. 36.aastane mees, kellel puudus kriminaalne taust, tapeti enda arvutimängude poes Napolis. Paar tundi hiljem tapeti kaks maffia liiget maanteel, kus nad mopeediga sõitsid.

Verevalamine maffiaklannide vahel võib levida üle linna. Mõned Napoli elanikud on õigusmõistmise juba enda kätesse võtnud. Eelmisel nädalal tulistas tubakatoodete poe omanik surnuks röövli.

Võimud on ka mures toimuvate sündmuste mõju pärast turismile. Eelmisel kuul sai üks kanadalane pihta juhusliku kuuliga. Itaalia suuruselt kolmas linn Napoli on oma ajalooga, arhitektuuriga ja lähedusega Pompei linnale populaarne turismimagnet.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474