6. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veebikülgede koguarv ületas saja miljoni piiri

1995. aastast internetis toimuvat jälginud firma Netcraft andmetel ületas kogu maailma veebilehtede arv oktoobris saja miljoni piiri, kirjutas SLÕhtuleht.

Arvesse võeti veebileheküljed, millel on ka vähemalt mingisugunegi sisu, kinnitas Netcrafti esindaja Rich Miller.

Niinimetatud aktiivseid saite, mille sisu üsna tihti uuendatakse, on firma hinnangul umbes 47–48 miljonit.

Veebilehtede arvu suurenemisele on tublisti kaasa aidanud veebipäevikute pidajad ehk blogijad ja väikefirmad. Interneti paisumisele on kaasa aidanud seegi, et kodulehekülje valmisnikerdamine on pidevalt lihtsamaks läinud.

Kui Netcraft 1995. aasta augustis Inglismaal Bathis tegevust alustas, loeti kogu maailma veebilehtede koguarvuks kõigest 18 000. Vähem kui kümne aasta pärast, 2004. aasta mais oli neid juba 50 miljonit – peaaegu kolm tuhat korda rohkem. Ning tänavu oktoobris avati Netcrafti andmetel saja miljones veebisait.

Brittide andmeil tuleb internetti kõige rohkem värsket verd endiselt USAst, ent tõhusa panuse annavad ka Saksamaa, Hiina, Lõuna-Korea ja Jaapan.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474