8. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Silja laeval laamendasid Pant, Hunt ja Mehtonen

Rootsi ametiühingu väitel on Silja Symphony pardal laamendajates ära tuntud Tallinki juhatuse esimees Enn Pant, juhatuse liige Andreas Hunt nind Tallinki Soome juht Keijo Mehtonen, vahendab ETV24.

Rootsi meremeeste ametiühing ähvardab laevafirma Tallink juhtkonda politsei ning kohtuga, süüdistades firmajuhte Helsingist Stockholmi sõitnud Silja Line'i laeval laamendamises.

Ametiühingu kinnitusel lõi üks Tallinki eestlasest juhte ühte baaritöötajat pähe. Tallinki juhtkond pole vahejuhtumit kommenteerinud, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Rootsi meremeeste ametiühingu juht Janne Ruden ütles "Aktuaalsele kaamerale", et ebameeldiv vahejuhtum toimus 24-ndal oktoobril, kui Tallinki juhtkond Silja Symphony laevaga Helsingist Stockholmi sõitis. Et Silja Line kuulub sellest aastast Tallinkile, käitusid viimase juhid Rudeni andmetel Silja Line'i laeval nagu peremehed.

Väidetavalt keeldusid Tallinki mehed ühest laeva baarist pärast selle sulgemist lahkumast ning hakkasid end ise alkoholiga varustama. Ametiühingu kinnitusel puhkes käsikähmlus laevafirma ühe juhi ning baaritöötaja vahel, mille käigus viimane väidetavalt vastu pead sai.

"Meile teadaoleva informatsiooni kohaselt on meie töötajad tundnud ära kolm isikut Tallinki juhtkonnast. Need on härra (Enn) Pant, härra (Andres) Hunt ning härra (Keijo) Mehtonen," rääkis Ruden.

Rudeni kinnitusel on süüdistused vettpidavad, kuna neid on kinnitanud nii Silja Line'i töötajad kui mitu laeval viibinud reisijat. Nüüd nõuab Rootsi meremeeste ametiühing Tallinki juhtkonnalt ametlikku vabandust Silja personali ees. Samuti nõuab ametiühing Silja Line'i Rootsi juhtidelt kirjalikku garantiid, et nende töötajaid koheldaks vastavalt seadustele.

"Esimese sammuna peame me läbirääkimisi Silja Line'i esindajatega Rootsis. Kui me nendega kokkuleppele ei jõua, pöördume me töövõtjate liidu poole ning lõpuks, kuigi loodan, et asjad nii kaugele ei lähe, pöördume töövaidluskohtu poole," rääkis Ruden.

Ruden lisas, et ametiühing kavatseb lähipäevil kirjutada juhtunu kohta avalduse ka Rootsi poltseile.

Seni Tallinki pressiesindaja rolli täitnud müügijuht Peeter Roose viibib välismaal ning ettevõte ei suutnud leida kedagi, kes tema asemel kommentaare jagaks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474