8. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tapa vaidleb kütjaga

Hiljuti said Tapa põhjapoolse linnaosa korteriühistud soojatootjalt OÜ Paargu üle mõistuse suured soojaarved, mis saadetakse firmale tagasi, kirjutas Virumaa Teataja.

“Praegu tuleb elanikel maksta sama summa, mis oli aasta tagasi talvel terve kuu küttearvel,” muretses Valgejõe pst 10 korteriühistu esindaja Valentina Grebentšuk ja lisas, et kütma hakati alles 10. oktoobril. Naise arvutused näitavad, et tekkinud olukorras küünivad kolmetoalise korteri omanikel ainuüksi küttearved 2000 kroonini. Seda juhul, kui talv ei tule eriti külm.

“Me ikkagi lootsime, et nad arvestavad vallavalitsuse otsusega,” ütles korteriühistu Põllu 1 esindaja Raivo Raid, kes tunnistas, et hiljuti saadud soojaarves kajastatud hind oli ootamatu - 1100 krooni MWh.

Tapa valla allasutuse lasteaia Vikerkaar arve saadeti üleeile osaühingule tagasi. “Ootame nädal aega vastust ning kui seda ei tule, teeme ettekirjutuse,” lubas Tapa vallavanem Kuno Rooba.

Energiaturu inspektsiooni peadirektori asetäitja Margus Kasepalu rääkis, et Tapa vallavalitsus saab protsessi kaht moodi sekkuda. “Kõigepealt saavad nad teha ettekirjutuse, sundimaks firmat viima oma tegevuse kooskõlla seadusega. Kui soojatootja oma tegevust seadusega ei kooskõlasta, on vallavalitsusel võimalus kohaldada sunniraha, mille ülemmäär on 20 000 krooni. Seda võib teha korduvalt, kas või iga päev. Teine võimalus on algatada väärteomenetlus. Siis on võimalik nõuda rahatrahvi kuni 50 000 krooni,” selgitas ta.

“Me ei saa nõustuda vallavalitsuse kehtestatud piirhinnaga, sest see on töötamine suure kahjumiga, mida keelab äriseadustik,” seisab OÜ Paargu 12. oktoobril soojusenergia tarbijatele saadetud kirjas.

“Kui ettevõte leidis, et vallavalitsuse kehtestatud piirhind rikub tema õigusi, oleks tulnud otsus halduskohtus vaidlustada. Kui ta seda piirhinna teatavaks tegemise päevast 30 päeva jooksul pole teinud, siis järelikult on ta nõus olnud. Nüüd ei saa enam öelda, et see hind viib ta kahjumisse,” kommenteeris Margus Kasepalu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474