9. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvara AS ehitab politseile ja päästeametile uued hooned

Riigi Kinnisvara AS ja siseministeerium allkirjastasid pikaajalised lepingud, mis garanteerivad kahe uue hoone ehitamise politsei ja päästeameti tarvis, teatas ettevõte.

Tallinnasse Kolde pst 65 kinnistule ehitatakse Põhja politseiprefektuuri Põhja politseijaoskonna hoone. Eeldatavalt 3600 ruutmeetri suuruse suletud netopinnaga hoone on kavas siseministeeriumile üle anda 31.10.2008.a. Kinnistu osas on olemas kehtiv detailplaneering mis võimaldab alustada maja projekteerimisega.

Rakverre Kreutzwaldi 5 kinnistule Rakvere rajatakse politseijaoskonna ja Lääne-Virumaa päästeosakonna ühishoone. Eeldatavalt 5226 ruutmeetri suuruse suletud netopinnaga hoone on kavas siseministeeriumile üle anda 31.07.2009.a. Kinnistu osas on vaja koostada detailplaneering.

Hoonete lõplikud mahud, maksumused ning valmimise tähtajad selguvad projekteerimis- ja ehitamishangete tulemusena.

Siseministeeriumi poolt lepingut allkirjastanud kantsler Märt Kraft märkis, et mõlemad hooned on haldusalale äärmiselt olulised.

Ta lausus, et käesoleval ajal töötavad Põhja politseijaoskonna töötajad äärmistelt kehvades tingimustes. Rakveres paiknevad aga politseinikud erinevates hoonetes ning nii sealsete politseinike kui ka päästetöötajate töötingimused vajavad parandamist. Kokkuvõtteks märkis Kraft, et eesmärgiks ongi töötajate töötingimuste parandamine ning võimaluse korral haldusala ametnike koondamine ühe katuse alla, mis üldkokkuvõttes aitab paranda koostööd ja võimaldab kulusid kokku hoida.

Riigi Kinnisvara AS-i juhatuse esimehe Jaak Saarniidu sõnul on tal hea meel siseministeeriumi otsuse üle, mis tugevdab senist pooltevahelist koostööd veelgi. Tegemist on kindlasti olulise investeeringuga, mis loob võimalused pakkuda juba lähitulevikus politseile ja päästjatele kaasaegseid töötingimusi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474