13. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa kalleim kinnisvara maksab 12 mln krooni

Saaremaa kinnisvaraturg on sügisel olnud suhteliselt aktiivne. Kõige rohkem otsitakse eramaju, ridaelamubokse ning linnalähedasi krunte, kirjutas Äripäev.

Uus Maa Kinnisvarabüroo Kuressaare kontori juhataja Jaana Rauniste sõnul hakkab korteriturg tasapisi normaliseeruma. Kuressaare linna erinevate linnaosade korteriturg on suhteliselt sarnane. Enim nõutud korterid Kuressaares asuvad vanalinnas, kuid nõudlus on ka Ida- Niidu, Smuuli ja Tuulte Roosi elamurajooni järele.

Müügil on omanike poolt ülehinnatud korterid, kuid kõrge hinnataseme tõttu ostuhuvi puudub. Selleks, et kliendi huvi tekitada, tuleb omanike poolt oluliselt hinda langetada.

Alevikes ja külades on korterite müügihinnad renoveerimata korterite puhul 1500-3000 kr/m2, renoveeritud korterid 3000-5000 kr/m2. Potentsiaalsed ostjad maapiirkondades asuvatele korteritele on kohalik elanikkond ja Saaremaal sündinud, mandrile läinud inimesed, kes soovivad Saaremaale tagasi kolida. Kõige kiiremini on hinnatõus toimunud Astes, Salmel, Orissaares ja Valjalas - ca 20-25%.

Suurenenud on nõudlus ridaelamute järele, põhjuseks ridaelamute suurem privaatsus, eraldi sissepääs, turvaline parkimine. Kuressaares on aga ridaelamuid väga vähe. Remonti vajavate ja vanemat tüüpi ridaelamubokside hinnad jäävad 1 200 000-1 500 000 krooni vahemikku. Renoveeritud heas korras bokside müügihinnad ulatuvad kuni 2,5 miljoni kroonini, see sõltub suurusest, asukohast ja seisukorrast.

Väga hinnatud on vanemad talumajad Kuressaare lähiümbruses. Põhiliselt müüakse renoveerimata talukomplekse, mille hinnad jäävad 700 000-900 000 krooni vahemikku ruutmeeter. Põhiline ostjaskond on kohalikud inimesed, kes soovivad linnakärast eemalduda. Keskmises seisukorras olevate talukomplekside hinnad ulatuvad 900 000-2 500 000 kroonini.

12 mln krooni maksab Saaremaa kalleim kinnisvara - endine tuletõrjehoone Kuressaares.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474