13. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tee-ehitus Tallinnas venib

Tee-ehitusfirmad on Tallinna tänavate remontimisega püsti hädas - paljud uulitsad ei saa ega saa valmis, kuigi tähtaega on nihutatud juba mitu korda. Töö venimist põhjendatakse nii kuninganna Elizabeth II visiidi, Mažeikiai naftatehase põlengu kui ka vihmase oktoobriga.

Teeremondi valmimise tähtaega on näiteks juba mitu korda edasi lükatud Vesivärava tänaval, mis saab Gonsiori ja Poska tänava vahel uue näo. Firma Talter alustas seal asfaldi, tänavavalgustuse ja sademeveekanalisatsiooni uuendamist 7. septembril ning pidi töö lõpetama 25. oktoobriks. Siis nihkus lõpptärmin 11. novembrile, kirjutas SL Õhtuleht.

Talter jäi jänni ka Sõpruse puiestee asfalteerimisega. Firma juhataja Sven Pertens põhjendab asja sellega, et linn otsustas enne siiski Tartu maantee valmis teha, sest see on liikluse jaoks tähtsam. Töö venib aga Talteril veel mitmel objektil.

Näiteks Viljandi maantee Kalmistu tee ja Valdeku tänava vahelisel lõigul pidi uus asfalt maas olema 3. novembril, kuid tegutsema hakati seal alles eelmisel nädalavahetusel. Tööd tekkis ootamatult juurde ka Toompuiesteel. Falgi tee remont korraldati aga niimoodi ümber, et see ei segaks linna uudistavaid turiste.

Talteri juht nimetab töö venimise põhjusena veel põlengut Leedu Mažeikiai naftatöötlemistehases, mis häiris bituumenitarneid ja sedakaudu asfaldi tootmist.

Ja oma osa olevat veel Inglise kuninganna külaskäigul. "See ei võimaldanud mitmel objektil planeeritud ajal tööd teha. Arvestades seda, et iga tegevus objektil on seotud liikluskorralduse muudatuste, liikluse sulgemise ja kooskõlastustega, nihkub mõne töö teostamine mitte kahe päeva, vaid 2-3 nädala võrra."

Samuti olnud oktoober erakordselt vihmane, mis segas asfaldipanekut. Haljastustöö topanud aga betoonplaaditarnete viibimise taga. "Ka rüüstatakse objektil tee-ehitusmasinaid. Hoolimata mehitatud valvest," lisab Pertens.

Teede REV-2 projektijuhi Indrek Paini sõnul ollakse Randvere teega jännis muu hulgas sellepärast, et pinnasevee tase osutus oodatust kõrgemaks, vana veetorustik purunes mitu korda ning elektrikaablidki polnud projekti järgi pandud.

Sama firma ehitas ka Tõnismäe ja Purde tänavat. Need on nüüd valmis, kuigi sealgi ei pääsetud tähtaja edasilükkamisest. "Tõnismäe tänaval olid põhjusteks projekti muutmine, lisatööd ja kivisillutise tarne raskused. Purde tänaval aga seiskus töö ajutiselt, sest seal oli vaja kõrgepingekaablid ringi tõsta," tunnistab Pain.

"Tallinn ehitab!" objekti eest ei pea teesulgemismaksu maksma. Seepärast ei tundu linna tellitud töö venimine ehitajale kallis. Seda enam, kui ta teadis juba tellimust vastu võttes, et ei jõua teejuppi tööliste puuduse pärast või mõnel muul põhjusel nagunii tähtajaks valmis.

"Töö valmimist ei venita keegi tahtlikult. Ettevõtja soov on ehitada võimalikult kiiresti ja palju," ütleb ka Pertens.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474