21. november 2006

Magusad krundid meelitavad arendajaid linnahalli renoveerima

Linnavõimude plaan leida Tallinna linnahallile arendaja, kes taastaks hoone suuremate ümberehitusteta senisel kujul konverentsi- ja kontserdikeskusena, tekitab ärimeestes huvi, kuigi eelistatakse uue hoone ehitamist.

Kolm aastat tagasi linnahalli 150 miljoni krooni suuruse alghinnaga osta soovinud suurärimehe Urmas Sõõrumaa sõnul vaadatakse linnahalli ja selle naaberkruntide hoonestusõiguskonkursi tingimuste selgudes asi kindlasti läbi, kirjutas Eesti Päevaleht.

“Kindlasti kaalume asja, sest oskame samamoodi arvutada nagu kõik teised ja kui ost ikka kuidagi ära tasub ning mingitki mõtet on, siis osaleme,” ütles Sõõrumaa. “Kui kõrvalkruntide näol saab veel 50 000–60 000 ruutmeetrit, siis võib ju mõnisada miljonit maksta ning 60 miljoni suurune alghind pole iseenesest üle mõistuse suur summa,” kinnitas Sõõrumaa. Samas oleks tema arvates mõistlikum linnahalli asemele midagi uut ehitada.

Arco Vara arendusdivisjoni juhataja Veiko Pedoski arvates tuleb hoonestusõigustasu vaadates tõsiselt mõelda, kuidas äri ennast ära tasuks. Arco Vara plaanib siiski tulevasel enampakkumisel osaleda.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474