• 21.11.06, 07:54
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Magusad krundid meelitavad arendajaid linnahalli renoveerima

Linnavõimude plaan leida Tallinna linnahallile arendaja, kes taastaks hoone suuremate ümberehitusteta senisel kujul konverentsi- ja kontserdikeskusena, tekitab ärimeestes huvi, kuigi eelistatakse uue hoone ehitamist.
Kolm aastat tagasi linnahalli 150 miljoni krooni suuruse alghinnaga osta soovinud suurärimehe Urmas Sõõrumaa sõnul vaadatakse linnahalli ja selle naaberkruntide hoonestusõiguskonkursi tingimuste selgudes asi kindlasti läbi, kirjutas Eesti Päevaleht.
“Kindlasti kaalume asja, sest oskame samamoodi arvutada nagu kõik teised ja kui ost ikka kuidagi ära tasub ning mingitki mõtet on, siis osaleme,” ütles Sõõrumaa. “Kui kõrvalkruntide näol saab veel 50 000–60 000 ruutmeetrit, siis võib ju mõnisada miljonit maksta ning 60 miljoni suurune alghind pole iseenesest üle mõistuse suur summa,” kinnitas Sõõrumaa. Samas oleks tema arvates mõistlikum linnahalli asemele midagi uut ehitada.
Arco Vara arendusdivisjoni juhataja Veiko Pedoski arvates tuleb hoonestusõigustasu vaadates tõsiselt mõelda, kuidas äri ennast ära tasuks. Arco Vara plaanib siiski tulevasel enampakkumisel osaleda.
Autor: Haldusuudised.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele