30. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hullumajast põgenenud mõrtsukas võib liikuda Tallinnas

Süüdi mõistetud mõrtsukas Sergei Kalinin, kes Jämejala psühhiaatriahaiglast põgenes, sattus sinna kolme vangla-aasta järel ning lasti vabadusse 2004. aastal. Nelja kuu eest rikkus ta kriminaalhooldusrežiimi ja pandi uuesti sundravile.

Esmaspäeval Jämejala vaimuhaigla arstide hoole alt põgenenud, varem kohtus röövi ja mõrva eest süüdi mõistetud Sergei Kalininit pole siiani tabatud, kirjutas SLÕhtuleht. Ta kadus pärast hambaarsti juures käimist ja sealtpeale pole teda nähtud. Politsei ei oska arvata, kas ta on veel Viljandimaal või juba kaugemale jõudnud.

1995. aastal Harju maakohtus röövmõrva eest 12 aastaks vangi mõistetud Kalinin jäi kolm aastat hiljem närvihaigeks, selgub kohtutoimikust. Ta pandi sundravile Jämejala psühhiaatrihaiglasse. 2004. aastal tunnistas Viljandi maakohus oma määrusega Kalinini terveks ning laskis vabadusse, kuid kriminaaljärelevalve all. Tänavu suvel rikkus praegu ohtlikuks peetav mõrtsukas kriminaalhooldusrežiimi ja paigutati taas vaimuhaiglasse.

Esmaspäeva lõuna paiku kasutas Kalinin ära teda saatnud haiglatöötaja hajameelsust ning põgenes Viljandi kesklinna hambaravikliinikust tulles liiklustihedalt tänavalt turule rahva sekka.

Lõuna politseiprefektuuri kriminaalosakonna politseinõuniku Raivo Kiiski sõnul võeti kohe ühendust Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikega, sest põgeniku elukoht on Tallinnas. «Mehe otsimisega tegelevad Lõuna politseiprefektuuri kriminaalpolitseinikud koos Põhja prefektuuri kolleegidega. Kontrollitakse tema võimalikke peatumiskohti, sidemeid ja kodanikelt laekuvaid vihjeid,» lisas Kiisk.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474