4. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vangid peavad edaspidi andma ka DNA-proovi

Riigikogu on kinnitamas seadust, mis kohustab vanglaid võtma kõigilt trellide taga istuvatelt kurjategijatelt DNA-proove, mille tulemused kantakse analüüsi järel riiklikusse DNA-andmebaasi.

DNA-proovide andmise sund tabab 2007. aastal ligikaudu 3000 kinnipeetavat, kirjutas Eesti Päevaleht. Viie kuu eest oli Eesti vanglates kokku 4450 inimest, neist 1514-lt olid proovid juba varasema kriminaalmenetluse käigus võetud.

Kolmapäeval teisele lugemisele minevad vangistusseaduse muudatused seavad tingimuseks, et teist korda kelleltki DNA-proovi ei võeta.

Ühe proovi võtmise hinnaks kujuneb viis krooni (kaks vatipulka, pakend ja kindad) ning ühe analüüsi hinnaks 500 krooni. Kokku peaks vangide DNA-proovidele tuleval aastal kuluma 1,5 miljonit krooni. Tuvastamise huvides jätkatakse ka kinnipeetavate fotografeerimist ja sõrmejälgede võtmist.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474