• 07.12.06, 16:53
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti kaitsejõud asuvad võitlusse küberkuritegevusega

Kaitseministeerium esitles täna kooperatiivse küberkaitse kompetentsikeskuse programmi, mille raames luuakse Eestisse NATO kooperatiivse küberkaitse kompetentsikeskus.
Keskuse ülesandeks on Eesti infrastruktuuridele suunatud küberrünnakute analüüs ja klassifitseerimine ning erinevate rünnakute simuleerimine. Samuti tegeleks keskus NATO liikmesriikide käsutuses oleva küberkaitsealase kompetentsi koondamise ning spetsialistide väljakoolitamisega, kirjutas arvutikaitse.ee.
Keskus luuakse Kaitsejõudude Side- ja Infosüsteemide Väljaõppe- ja arenduskeskuse baasil ning peaks käivituma 2008. aastal. Kaitseministeeriumi julgeolekuosakonna juhataja Meelis Oidsalu sõnul loodav keskus konkreetseid küberrünnakuid esialgu tõrjuma ei hakka, peamiselt tegeldakse kontseptuaalsete küsimustega.
Kaitseministeerium märgib, et terrorismiajastul on küberruum ja selle kaitse muutunud sisejulgeoleku küsimusest riigikaitseküsimuseks. Kübersfääris segunevad kuritegelikud ja terroristlikud huvid ning vahendid nende realiseerimiseks.
Lisaks sõlmiti erinevate (Hansapank, Ühispank, EMT, Sertifitseerimiskeskus jt) Eesti asutustega küberkaitse alane koostööleping, mis näeb ette ühise koostöö küberrünnakute tuvastamisel ning nende ennetamise valdkonnas ja võimalike vastumeetmeid.
Autor: Haldusuudised.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele