8. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Telekom valiti parimaks ettevõtteks Tallinna börsil

Tallinna, Riia ja Vilniuse börsid avaldasid eile hilisõhtul börsiettevõtete konkursi "Baltic Market Award 2006" võitjad. Tallinna börsi parimaks firmaks valiti Eesti Telekom.

Parim ettevõte Vilniuse börsil on TEO LT (endine Leedu Telekom) ja parimaks Riia börsil valiti SAF Tehnika.

Lisaks kuulutati Leedu ettevõte TEO LT hinnati parimate investorsuhetega börsiettevõtteks ning Hansapank parimaks börsiliikmeks Baltimaades.

Järgmisel aastal on börsidel plaanis välja anda auhind kõige edukamale investorsuhete kvaliteedi tõstjale.

"Börs on turg, kus kaubeldakse ettevõtetega. Mida kvaliteetsem on turul kaup ja mida eeskujulikumad on kaupmehed, seda kvaliteetsem on terve väärtpaberiturg. Parimaid jälgitakse kõikides Balti riikides. Tahame oma auhinnaga esile tuua kõige eeskujulikumaid - neid ettevõtteid ja maaklereid, kellelt turul on kõige enam õppida," sõnas Tallinna Börsi juht Kaidi Ruusalepp.

"Projektis osalemisega suureneb ettevõtete teadlikkus info avalikustamise kvaliteedi, heade investorsuhete ning hea ühingujuhtimise tavade osas. Ettevõtteid analüüsiti ja hinnati vastavalt konkursi hindamiskriteeriumidele ning võrreldi kategooria parimaga. Ettevõtetele antud tagasiside annab ettevõttele ka võimaluse oma investorsuhteid edasi arendada," sõnas Johan Rudén, OMX Balti turgude president.

2006. aasta märtsis, projekti käivitamisel, seadsid Balti börsid konkursile kaks eesmärki: tõsta esile ja julgustada Balti riikide parimaid turuosalisi ning parandada börsiettevõtete avalikustamistavade ja investorsuhete kvaliteeti.

Börsiettevõtteid ja liikmeid hinnati vastavalt etteantud kindlatele kriteeriumidele. Liikmete peamised hindamiskriteeriumid lähtusid nende aktiivsusest ja seaduskuulekusest - kauplemisaktiivsus aktsiate ja võlakirjade osas ning kohane kauplemis- ja arveldusreeglite järgimine. Ettevõtete hindamisel kasutati ainult avalikku ingliskeelset informatsiooni ning hinnang anti viie kriteeriumi alusel: aastaaruanne, vahearuanded, börsiteated, ettevõtte veebileht ja institutsionaalsete investorite hinnang.

Baltimaade börsiettevõtete hindamiskomisjoni liikmeteks olid meedia (Bonnier Business Press), akadeemiliste ringkondade, investorite ja börside esindajad. Börsiekspertide juhendamisel analüüsisid ettevõtteid Riias asuva Stockholmi Majanduskooli üliõpilased.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474