8. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Imeravila neelas kaitsealal pool mäge

Omavoliliselt Viljandi maastikukaitsealalt mäenõlva ära vedanud ning soolaravila rajamist alustanud mees sai mõni tuhat krooni trahvi ning loodab ehitusega kevadel edasi minna.

Hariduse tänav 10-a kinnistu omanik Ants Gross alustas Reinu tee ja Hariduse tänava vahelisele alale soolaravila rajamist suvel. Et ehitisele ruumi teha, lasi mees osa Reinu tee pool kõrgunud nõlvast teisaldada, kirjutas Sakala. Seejärel asus ta hoonet püstitama, hoolimata asjaolust, et kõnealune kinnistu asub maastikukaitsealal ning ehitusluba pole linnavalitsus omanikule andnud.

Ants Gross selgitas, et kavatseb rajada keskuse, kus inimesed soolade vahetamise abil oma ellu uue hingamise saavad. Et tegemist on kaitsealaga, sellest polnud Grossil enda sõnul aimugi.

Tegutsedes lähtus ta 1994. aastal Raivo Mändmaa tehtud planeeringust, mis aga on kinnitamata. Gross oli oma jutu järgi kindel, et endise linna peaarhitekti detailplaneering kinnitatakse ning ehitusluba väljastatakse, seepärast ei tundnud ta ka allkirjade puudumise pärast muret.

«Kevadel käisin asja keskkonnainspektsioonis uurimas ja mulle öeldi vaid seda, et ehitis peab olema ojast 25 meetri kaugusel,» kõneles Gross. «Teadsin, et tegu on rohealaga, aga kaitsealast polnud mul aimugi.»

Ehitamiseks oli tarvis, et ala oleks avatud ehk mäenõlv sirgeks silutud. Et tegemist on niiske kohaga, kus rasketehnikat saab kasutada ainult suvel, hakkaski mees juulis mullatöödega pihta. Need kestsid eelmise nädalani, kuni saabusid ametnikud ja hakkasid toimuvasse selgust looma.

Mis soolaravila rajamisest edasi saab, on Tääri jutu järgi linnavalitsuse otsustada. Tema selgitusel võib too kehtestada detailplaneeringu ning anda Grossile ehitusloa või sellest keelduda. Viimasel juhul võib linnavalitsus nõuda kõnealuses kohas endise olukorra taastamist.

Viljandi ehitusinspektor Mati Tomson kõneles, et tegi Grossile ettekirjutuse ehitamine katkestada, ent trahvimist ta vajalikuks ei pidanud. «Teadsime küll, et ta sinna mingit imeravilat teha tahab, aga mitte seda, et ta juba ehitab. Et tegemist on esimese rikkumisega ning inimene on oma eksimusest aru saanud, pole tingimata vajadust tema rahakoti kallale minna.»

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474