8. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siff: E.O.S ja Pakterminal ei ühine

E.O.S.-i aktsionärid eesotsas Venemaa transiidikontserniga Severstaltrans tegid Pakterminali omanikele ettepaneku kaks kütusefirmat ühendada. Pakterminali nõukogu esimees Endel Siff on ühinemise vastu, kirjutas Äripäev.

Eesti suurima kütusefirma E.O.S.-i nõukogu esimees Aleksandr Nazartšuk sõnas, et Severstaltransi ning Pakterminali 50 protsendi aktsiate omaniku, Hollandi börsifirma Royal Vopaki vahel on juhtkonna tasandil olnud mitmeid kohtumisi. "Senised kohtumised võimaliku koostöö suhtes on olnud positiivsed," kinnitas Nazartšuk.

Nazartšuk ütles, et E.O.S. näeb enda ja Pakterminali kütuseäri võimalikku integreerumist ette eeskätt kahe ettevõtte liitmise teel, millele mõistagi eelneksid sõltumatud eksperthinnangud kummagi firma väärtuse kindlaksmääramiseks.

Tänavu oktoobris manalateele läinud Aadu Luukase poeg Indrek Luukas avaldas lootust, et Pakterminal võtab pakkumise siiski vastu: "Kõik arvutused näitavad, et võimalik ühinemine on väga perspektiivne. Eks aeg näitab, mida Siff ja teised vastavad."

Pakterminali nõukogu esimees Endel Siff avaldas imestust ja üllatust selle üle, et tema põgus erakohtumine Severstaltransi ühe omaniku Andrei Filatoviga nii kiiresti ajakirjandusse jõudis ning oli ebameeldivalt üllatunud E.O.S.-i pakkumise kiirest avalikustamisest ja pidas seda ses mõttes provokatiivseks.

"Filatov helistas mulle ja soovis kokku saada," selgitas Siff kolmapäevase kohtumise asjaolusid. "Et ma olin parasjagu kesklinnas oma äripartneriga söömas, siis leppisime kokku, et kohtume Raekoja platsil. Ajasime sealsamas lageda taeva all püstijalu kõige rohkem viis minutit juttu, mille käigus Filatov pärast vastastikuseid viisakusavaldusi esitas mulle oma idee E.O.S.-i ja Pakterminali võimalikust ühinemisest.

Ma kuulasin Filatovi ettepaneku viisakalt ära ja lubasin sellest Pakterminali nõukogu informeerida. Et E.O.S. sellest aga kohe ka ajakirjandust informeeris, siis mulle paistab see nüüd provokatiivse intriigina, mille abil E.O.S. püüab parandada oma siinse äpardunud äri turupositsiooni ja ühtaegu tekitada probleeme Pakterminalile. Kahe grupi, E.O.S.-i ja Pakterminali äritavad on sedavõrd erinevad, et minu praegune seisukoht räägib selgelt võimaliku ühinemise vastu."

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474