13. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Petised teevad kindlustusseltsile aastas 30 miljoni eest külma

Eesti kindlustuspettuse turust moodustavad lõviosa lavastatud autoavariid ja -vargused.

Eesti “petuturu” aastamahuks oletavad spetsialistid umbes 25–30 miljonit krooni, kirjutas Ärileht. Enamus siinmaal toime pandud kindlustuskuritegusid ongi seotud autodega. “Keskmine” pettus pole siiski pikalt etteplaneeritud kuritegu, vaid ootamatult tekkinud jama klaarimine. Näiteks vastu posti tagurdanud limusiini jaoks hüvitise välja nõudmine niimoodi, et post, kuhu tagurdati, muutub hoopiski mõneks vanaks Moskvitšiks.

Seda tüüpi asjad lahenevad tavaliselt kiiresti. Ühel pool lauda on positiivses rutiinis päevas mitmeid juhtumeid käsitlevad uurijad.

Seejärel tulevad juba pikemalt ettekavatsetud kuriteod. If kindlustuse peauurija Arvi Rohuniit räägib, et neil on tulnud tegemist teha 3–4-liikmeliste noortejõukudega – teeseldud vargused, autode vahetamised.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474