21. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haapsallu Krimmi holmile ei tule suuri korrusmaju

Krimmi holmi omanikud loobusid haapsallastes vastuseisu tekitanud kavast ehitada holmile kuni seitsme korrusega elumaju ja pakuvad välja hoopis uue lahenduse.

Uue detailplaneeringu kallal töötavad nüüd arhitektuuribüroo 3+1 arhitektid Markus Kaasik, Andres Ojari, Juhan Rohtla ja Ilmar Valdur, kirjutas Lääne Elu.

Teisipäeval Haapsalu linnavalitsuses tutvustatud kavand näeb holmil ette kaht hoonegruppi. Kirdenurgas on postidele tõstetud neli eri kõrgusega kortermaja. Maapoolses küljes on kümme nn nurgamaja. Eramuid holmil ei ole, kortereid on kokku 200.

Suure viigi äärde on kavandatud nii lai asfalttee, et selle äärde saab jätta auto, kui on vaja sõpra külastada või lautrilt paadiga merele minna.

Romantiline, kohati kõrkjate vahel kulgev jalakäijate tee jõuab holmile üle Suure viigi sopi. Z-tähe kujuline jalgtee jõuab ka päikeseloojangule avatud läänerannikule. Keskväljakult pääseb supelsilda mööda ujuma.

Eelmise planeeringu teinud arhitekt Raul Kõllamaa kavandas holmile viis kolme kuni seitsme korrusega kortermaja ja kaheksa suure krundiga eramut. Kõrged majad tekitasid ägedat vastuseisu, kava vastu anti ligi 800 allkirja.

Anu Joost ütles, et kuna eskiisi tutvustamisel osalenud linlased uue variandi vastu meelt ei avaldanud, saavad arhitektid sellega edasi töötada.

Holmi omanike esindaja Jaak Kanepi oletas, et kui planeering kinnitatakse, algab ehitamine etapiti. Tema hinnangul kulub aasta aega ainuüksi kalakombinaadi hoonete lammutamisele, ala korrastamisele ja kommunikatsioonide rajamisele.

Krimmi holm kuulub Lääne-Virumaal tegutsevale osaühingule Helter Kaubandus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474