27. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei konfiskeeris Kadaka turul 680 piraatplaati

ühadeeelsel neljapäeval konfiskeerisid Põhja prefektuuri Lõuna politseiosakonna konstaablid Tallinnas Kadaka turu müügipunkte kontrollides 680 piraatkoopia tunnustega andmekandjat, teatas politsei.

Neljapäeva, 21. detsembri ennelõunal kontrollis politsei Kadaka turul DVD- ja CD-plaatide müügipunkti, kust leiti 680 erinevat piraattoodet. Plaatidel puudus nõutav tähistus ning neid müüdi poehinnast tunduvalt odavamalt. Konfiskeeritud andmekandjatel oli nii filme, muusikat kui erinevaid mänge arvutile ja mängukonsoolidele.

Politsei pidas plaatidega kaubelnud mehe kinni ning tema suhtes alustati väärteomenetlus Autoriõiguse seaduse rikkumise kohta. Piraatkoopiaga kauplemise eest näeb seadus karistusena ette rahatrahvi kuni 18 000 krooni.

Põhja Politseiprefektuuri Lõuna politseiosakonna korrakaitsetalituse komissar Agur Tehveri sõnul on piraatplaadid võrreldes paari aasta taguse ajaga turgudelt taandunud. “Politseipoolsed pistelised kontrollid on teinud müüjate elu raskemaks ning interneti laialdase levikuga on nõudlus turul müüdavate piraatplaatide järele vähenenud,” selgitas Tehver.

2006. aasta kolme esimese kvartaliga konfiskeeriti Põhja Politseiprefektuuris 1 655 intellektuaalse omandi piraatkoopiat.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474