3. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT ehitab Pärnu randa korterhotelli

Kuu aja pärast alustab YIT Ehitus Pärnu rannas korterhotelli September ehitamist, 145 suvituskorteri ja spordihoonega kompleks peaks valmima 2008. aasta sügistalvel.

Jõulude eel väljastas linnavalitsuse planeerimisosakond ettevõttele ehitusloa, kirjutas Pärnu Postimees. Mingit avalikku arutelu sellele ei eelnenud, kuigi 2005. aasta 11. novembri lehes lubas Pärnu linnapea Mart Viisitamm: “Et see teema on palju vastuolusid tekitanud, ei hinnata projekti ega anta ehitusluba niisama. Kindlasti on Pärnu Postimehel võimalik enne allakirjutamist seda tutvustada.”

Nüüd avaldab Viisitamm kahetsust, et ametist lahkunud linnaarhitekt Ülar Saar teda ehitusloa menetlemisest ei informeerinud.

Enne Pärnu linnavolikogu valimisi ütles keskerakondlasest linnapea, et projekti muutmisel ja mahu vähendamisel ei ole Keskerakond selle ehitise vastu. 18. detsembril väljastatud ehitusloast ilmneb, et mahtu on pigem suurendatud.

YIT Ehitus võitis linnajuhtide soosingu kokkuleppega ehitada 20. juuniks välja Ranna puiestee pikendus Kuuse tänavast Side tänavani ja Side tänava pikendus Kaarli tänavast Ranna puiesteeni. Tänavalõigud koos maa-aluste kommunikatsioonidega rajab YIT valdavalt oma raha eest, linn annab selleks vaid kaks miljonit.

Tulevane korterhotell September kujutab endast tagurpidi L-tähe kujulist majutushoonet koos nende vahel asuva ümmarguse spordihoonega. Kompleks on kolme- kuni viiekorruseline ja selle kõige pikem osa asub merega paralleelselt.

Spordihoone teise ja kolmanda korruse kõrgusel paikneb basseini ja saunadega spordikompleks, neljandal korrusel jõusaal, aeroobika- ja treenerite ruumid jms.

145 suvituskorterist 80 on ühe-, 21 kahetoalised. 31 suvituskorterit nimetab ettevõte juuniorsviidiks, 12 sviidiks ja ühte kapteni sviidiks.

YIT Ehituse kinnisvara arendusdirektori Rein Soosalu sõnul soovivad nad korterhotelli opereerimise mõne hotelliketi kätte anda ja spordihoone kas müüa või üürida. Ühtegi kokkulepet veel pole.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474