17. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salasilm salvestab Tartu südalinna sulid

Tartu kesklinna tänavanurkadele seatud üheksa tänavalaternat meenutavat valvekaamerat suudavad politsei juhtimiskeskusse edastada nii hea pildi, et sellelt saab vaadata autonumbrit või kioskikauba hinnasilti.

Kaamerad on tänavanurkadel munaja kupli taga keerutanud juba terve kuu, mis Lõuna politseiprefekti Aivar Otsalti sõnutsi on olnud õppimise ja tehnika seadistamise aeg. Sedasi põikles ta kõrvale küsimusest, kui palju kurikaelu on kaamerate abiga juba tabatud. Prefekti arvates võib kaamerate kasust kokkuvõtet teha aasta lõpus, kirjutas Tartu Postimees.

Tartu linnavalitsuse eestvõttel ja rahaga – 1,5 miljonit krooni – välja ehitatud videovalvesüsteem teenib politseijuhtidelt ainult kiidusõnu, sest ajal, mil terves riigis ja igal elualal töökäsi napib, tulebki, kus võimalik, appi võtta tehnika. Ehkki politseipatrullid ei kao kesklinnast kuhugi, saab mehitatud valvet ja kaameravalvet ühitades teha palju suurema töö – politsei on sisuliselt 24 tundi platsis.

Kaamerad lubavad kuni 30-kordset optilist suurendust ja on 360 kraadi ulatuses pööratavad. Tõsi on aga see, et nad ei suuda samaaegselt pilti anda 360 kraadi ulatuses – salvestis tekib ikkagi sellest tänavalõigust, kuhu objektiiv on suunatud, ja nii suurelt, kui on suumitud.

Erinevalt Tallinnast ei sundinud Tartu südalinna kaameravalvega kaitsma vägivallakuriteod, sestap on latt kohe algusest kõrgemal – lootus on vähendada ka kaaskodanike häirimist.

Otsalt kommenteeris ka, et kaamera ei ole imerelv, mis vältimatult õigusrikkumiste hulka vähendab. Kaamerad küll distsiplineerivad, kuid on ka võimalik, et pahateod pannakse toime südalinnast kaugemal.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474