18. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskerakonna majandusdirektor aitas multimiljonär Endel Siffi

Ekspress avastas, et Keskerakonna majandusdirektor Elmar Geine aitas suurärimees Endel Siffil osta krunti Koplis Marati 12, kirjutas Eesti Ekspress.

Harju maavalitsuse maa erastamise toimikus on koopia aprillis 2006 Siffi osaühingust RasmusSon faksitud maksekorraldusest, millele on kirjutanud Geine nimi ja mobiiltelefoni number.

Paberit nähes kinnitas Geine Ekspressile, et esindas Harju maavalitsuses tõepoolest Siffi huve. Vastava ettepaneku tegi talle keskerakondlasest Tallinna linnavolinik Tõnis Bittman, kes töötas Siffi firmas.

"Bittman väitis, et maa erastamise probleemistik on talle võõras ja ta on hädas," räägib Geine. "Aitasin teda kui tuttavat inimest."

Siffi aktsiaselts Logman Invest esitas kinnistu ostuks avalduse Harju maavalitsusele 23. veebruaril 2006. Viis päeva hiljem annetas Siffi alluv, RasmusSoni juhatuse liige Hans-Gustav Kruusel Keskerakonnale 190 000 krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474