22. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõrgem palk vähendab ehitajate põuda

Viimasel ajal jõudsalt kerkinud ehitajate palgad on jõudnud Eestis tasemele, kus paljud ehitajad saabuvad välismaalt tagasi koju.

Tagasi Eestisse saabumise tendentsi võib märgata eriti iseseisvate väikeettevõtjate puhul, samuti kõrgema kvalifikatsiooniga ehitate seas, kes on ka kõrgemalt tasustatud, kirjutas Äripäev.

Madalama kvalifikatsiooniga ehitajad eelistavad siiski veel teenistust välismaal, peamiselt Soomes, Norras ja Suurbritannias.

"Kuigi ehitajate sissetulek Eestis jääb ka täna absoluutnumbrites näiteks Soome tasemest kuni kolmandiku võrra väikemaks, hinnatakse kodus pere ja sõprade seltsis aja veetmise võimalust rahanumbrist järjest enam," ütles Pindi Kinnisvara äriklientuuri osakonna juhataja Hannes Käbi teemat kommenteerides.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474