23. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laulupeo platsist kujuneb paari tuleva aastaga hiiglaslik vabaajakeskus

Rahvuslike pidude ja suurkontsertide kohana tuntud Tallinna lauluväljak teeb paari aastaga läbi suured muutused, kujunedes vabaajakeskuseks, kus on tegevust noortel ja vanadel igal aastaajal ja päeval.

SA Tallinna Lauluväljaku juhataja Riho Rõõmuse nägemus tulevikust on uhke. Kolme aasta pärast ehk 2009. aasta lõpuks peaks valmis olema uus, igati moodne lauluväljak, kus keeb aktiivne tegevus iga päev, kirjutab Postimees.

Nii tekib lauluväljaku alale suurte spordiplatside, laste mänguväljakute ja söögikohtadega vabaajakeskus.

«Mingit «miki-hiiremaad» me pühast lauluväljakust siiski teha ei kavatse,» kinnitas Rõõmus. «Selle koha põhifunktsiooniks on ja jääb laulupidude korraldamine.» Lauluväljakule tulevad tema sõnul ainult kultuursed ja laulukaare juurde sobivad meelelahutused, õllesummeri-laadseid üritusi seal tõenäoliselt pidama ei hakata.

Esmase visiooni, kuidas kogu 30-hektariline territoorium võiks paari aasta pärast välja näha, töötasid välja SA Tallinna Lauluväljaku inimesed ise, paberile pani selle arhitekt Irina Raud büroost R-Konsult.

Mullu leppisid linn ja kultuuriministeerium kokku, et kumbki eraldab 60 miljonit krooni lauluväljaku korrastamiseks. Kuna 120 miljonist kroonist ei piisa, kavatsevad riik ja linn anda veel kümneid miljoneid. Kui palju kõik kokku maksma läheb, pole veel teada.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474