24. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene-Saksa gaasijuhe ohustab Läänemerd

Eesti juhtivate mereteadlaste hinnangul ohustab 1200 kilomeetrit Vene-Saksa gaasijuhet Läänemere põhja mereelustikku gaasilekete ja süvendustöödest üles paiskuvate setetega.

TTÜ meresüsteemide instituudi direktor Jüri Elken peab juhtmega seoses kõige kriitilisemaks keskkonnaohuks võimalikke gaasilekkeid, kirjutas Eesti Päevaleht Online. "Põhiliselt metaanist koosnev maagaas võib kuni 20 protsendi ulatuses sisaldada ka väävelvesinikku, mis on vees kergesti lahustuv ja väga mürgine," rääkis Elken.

TÜ mereinstituudi merebioloogia osakonna juhi Georg Martini hinnangul võib merekeskkond kannatada saada ennekõike gaasitoru merepõhja paigutamisel, sest ehituse käigus paiskuksid osa peentest setetest vees üles ja need kanduksid laiali.

Eesti majandusvetest vaid poole kilomeetri kaugusele paigutatava toru ehitamise ja toimimise mõjude kohta tahab Eesti riik alustada keskkonnamõjude uurimist ning välja töötada tegevuskava võimaliku gaasijuhtmega seotud õnnetuse korral.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474