1. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kriminaalhooldaja: vanglad tuleb tühjemaks teha poliitika tõttu

Justiitsministeeriumi uue vanglapoliitika kohaselt saab tänavu vangimajast enne tähtaega välja mitu korda rohkem kurjategijaid kui varem.

"See on poliitiline suund, et vanglad tuleb tühjemaks teha," selgitas kohaliku kriminaalhooldustalituse juhataja Tiia Üksik Lääne Elule. "Vange on palju ja nende ülalpidamine kulukas."

Kui mullu vabanes vangist enne tähtaega 18 läänlast, siis selle aasta esimese kolme kuuga on kavas lahti lasta 12 vangi. Terve Eesti peale saab tänavu enne kohtu mõistetud tähtaega vabaks 1500 vangi.

Kriminaalhooldaja Üksikule tegi muret, et enne õiget aega saavad nüüd vabaks ka nn rasked vangid. Nende taotlusi ei ole varem rahuldatud, sest nad on ühiskonnale ohtlikumad. "Vabanenud inimesed jäävad kriminaalhoolduse alla, et nende üle oleks järelevalve ja et nad ei ohustaks ühiskonna turvalisust," selgitas Üksik.

"Vabanenud vajavad näiteks võõrutusravi ja nõustamist, kuid seda pole kerge tagada," möönis Üksik. Varem pidi vang ise taotlema enneaegset vabastust ja ta pidi selle nimel pingutama - näiteks hästi käituma. Nüüd on tema sõnul vabanemine lihtsam.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474