2. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahumägi: omavalitsuse ja riigi tasand ootab pistist

Riigikogu liige ja politsei peadirektori nõunik aastatel 1995-1997 Jaanus Rahumägi märgib, et pole saladus, et omavalitsuse ja riigi tasand ootab pistist.

Rein Langi hoiatuses, et pätid tungivad peale, ei ole midagi iseäralikku. Organiseeritud kuritegevuse huvi on alati saada eelist, et rohkem maksuvaba raha teenida, kirjutab Rahumägi Äripäevas.

"Pättidel on täna raha palju ja kinnisvara on kindlaim investeering. Kurjategijad ning ärimehed trügivadki samal turul. Peamiselt sõltub see kolmest asjaolust. Esiteks, suuremahulise illegaalse majanduse organiseerimine. Teiseks, eelispositsioonide saamine mitmesuguste väliselt legaalsete tehingute ja altkäemaksude kaudu. Ja kolmandaks, teatavate vabaduste saavutamine - ebaseaduslikud kokkulepped korrakaitsega," räägib Rahumägi.

Eestis on avalik saladus, et riigi ja omavalitsuse tasandil oodatakse ja antakse altkäemaksu, nentis Rahumägi. "Arveldused ei pruugi alati käia rahas, neid tehakse ka tehingutes ja teenustes. Ehituslube antakse uskumatutele ehitusmonstrumitele sobimatusse kohta. Avalikud konkursid kujunevad farsiks, sest konkursi tingimused koostatakse sageli nii, et need sobivad vaid ühele ettevõttele. Näidake mulle ettevõtjat, kes ei suudaks meenutada mingit anomaaliat tehingutes omavalitsuse või riigiga!" kirjutab ta.

"Pättidel on täna raha palju ja sarnaselt Oliver Kruudaga pole neil seda enam kuhugi panna. Kinnisvara on kindlaim investeering. Ja kurjategijad ning ärimehed trügivad samal turul. Järelikult on justiitsministri mure põhjendatud, kui ta kurdab organiseeritud kuritegevuse pealetungi pärast riigile ja omavalitsusele, sest seal langetatakse otsuseid. See surve on reaalne," leiab Rahumägi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474