6. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idapoolseimasse valda kerkib mitusada uuseramut

Ida-Virumaal Vaivara vallas on viimase aastaga algatatud mitu detailplaneeringut, mille tulemusena peaks lähiaastatel kerkima mitusada eramut, kirjutas Põhjarannik.

"See eramuehitamise buum käib juba pikemat aega," tunnistas Vaivara vallavanem Veikko Luhalaid. Leht märgib, et buum detailplaneeringute näol oleks suuremgi, kui vallavõimud seda kunstlikult ei pidurdaks.

Luhalaid kiidab Tõrvajõe küla kinnisvaraarendajat, kel plaanis sinna üle kahesaja eramu ehitada - "võtmed kätte" põhimõttel. Ning lasteaed ja mänguväljakud ning oma gaasiettevõte. "Mulle meeldib selle ettevõtja stiil," nentis Luhalaid. "Tal on tänavanimedki juba välja pakutud - lähtub endiste talukohtade nimedest."

Enam kui kakssada eramut tähendab vallale üht suurt küla juurde. "Kindlasti ei saa kõigist sinna maja ostjatest vallaelanikke - Narvas või Sillamäel tegutsevad ärimehed ja muud võtmetegelased vaevalt end kogu perega valda sisse kirjutavad," arvas Luhalaid. Aga mingi hulk maksumaksjaid lisandub tema sõnul kindlasti.

Mitu detailplaneeringut on algatatud Kudrukülasse eramute ehitamiseks. "Kudruküla on tõepoolest kuum koht - Narva ja Narva-Jõesuu vahel maantee läheduses, Narva jõe ääres, teisel pool ilus männimets -, mis ilmselt esimesena täis ehitatakse," ütles Luhalaid.

Sõtke külasse kavandatakse tänavu jaanuaris algatatud detailplaneeringu kohaselt tavapärasest suuremaid krunte - kuni 4800 m2. "Kui Tõrvajõe kakssada ja rohkem krunti moodustavad tulevikus tiheasustusega asumi, siis Sõtke külas on tegemist pigem hajaasustusega," leidis Luhalaid, et ürgorgu muudmoodi ei passi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474